Indvielsen af udstillingsbygningen

Den officielle åbning af Dokumentationscentret fandt sted den 30. juni og blev foretaget af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II. Indvielsen skete i forbindelse med Hendes Majestæts og Hans Kongelige Højheds, Prins Henrik, besøg i Hanstholm, og indvielsen var hovedårsagen til det kongelige besøg¸ idet Hendes Majestæt allerede i maj 2001 var blevet inviteret til at forestå ceremonien.

 Bestyrelsesformand Jørgen Lymbye holder tale forud for indvielsen af Museumscenter Hanstholms udstillingsbygning

Bestyrelsesformand Jørgen Lymbye holder tale forud for indvielsen

 

Museumskonsulent Jens andersen fortæller Hendes Majestæt om de udstillede våben i Museumscenter Hanstholms udstillingsbygning

Museumskonsulent Jens Andersen fortæller Hendes Majestæt om de udstillede våben

 

Bestyrelsesformand Jørgen Lymbye underholder sig med Hendes Majastæt efter rundturen i museumsbunkeren i Museumscenter Hanstholms udstillingsbygning

Bestyrelsesformand Jørgen Lumbye underholder sig med Hendes Majestæt efter rundturen i museumsbunkeren

 

Indvielsen indledtes kl. 15.30 med taler af bestyrelsesformand for Museumscenter Hanstholm, Jørgen Lumbye, og amtsborgermester Bent Hansen. Derefter klippede droningen det røde bånd over.

Efter bygningen hermed var officielt indviet blev Dronningen og Prinsen præsenteret for udstillingen og museumsbunkeren af museumskonsulent Jens Andersen og bestyrelsesformand Jørgen Lumbye. Rundvisningen blev holdt i en afslappet og uformel atmosfære.

Kl. 16.45 var det kongelige besøg i museet overstået, og museets personale kunne ånde lettet op efter det vellykkede arrangement, som havde optaget de fleste tanker de sidste par måneder.